Meny Stäng

Alkolås

Alkolås

Alkolås och alkoholmätare

Vi är auktoriserade för att utföra montage, service och kalibrering av alkolås från Dräger.

Ett alkolås är ett instrument som mäter alkohol i utandningsluft kombinerat med en startspärr. En bilförare som druckit alkohol hindras från att starta fordonet efter att instrumentet detekterat alkohol i provet.

Vi saluför även alkoholmätare för utandningsprov som är lämplig inom de flesta arbetsområden,  såsom hälso- och sjukvård, behandlingshem och företag.
De är av samma modeller som exempelvis Polisen använder sig av.

Alkolås efter rattfylleri

Vi är även certifierade för att hantera alkolås i körkortsprogrammet. Du kan läsa mera om villkorat alkolås här: Transportstyrelsen om alkolås.
(länken öppnas i ny flik)
Dräger auktoriserad återförsäljare - Byggnation ledningsfordon - Varningsljusteknik Norden AB

Dräger Interlock 7000

Dräger Interlock 7000 är ett modernt lås som med sin säkerhet, snabbhet och användarvänlighet sätter föraren i fokus.

Inga felaktiga utandningsprov, Alkolåset kan särskilja alkohol i utandningsluft från alkohol som finns i till exempel munskölj, spolarvätska eller handsprit. Användaren kan därför vara helt säker på att inga felaktiga utandningsprov registreras på grund av yttre påverkan.

Uppfyller EN 50436-1:2014 och EN 50436-2:2014. Självklart så är Interlock 7000 dessutom E-godkänd.

 

Dräger Alcotest 3820

Drägers Alcotest 3820 är en helt ny generation alkotestare för privatpersoner där mätprestanda och snabbhet är utmärkande.

Trots avancerad teknologi är alkotestaren mycket enkel att använda och levererar på bara ett par sekunder garanterat korrekta resultat, varje gång, i temperaturer från -5°C till +50°C.

Alcotest 3820 är godkänd mot den professionella standarden EN15964.  Att bara vara godkänd mot den privata standarden (EN16280) möter varken de svenska lagkraven eller Drägers egna krav på mätsäkerhet och funktion.

Dräger Alcotest 6820

Dräger Alcotest 6820 är valet för den avancerade användaren med stora krav på ett robust instrument som tål daglig användning.

Denna kompakta handhållna mätare är mycket omtyckt på grund av att den är lättanvänd och har korta reaktionstider.
Den är utrustad med ett extra stabilt hölje och har fått speciellt utformade munstycken som inte går att montera felaktigt på alkotestaren.

Instrumentet startar och är redo att användas med endast en knapptryckning. Provtagaren blåser i munstycket för att ge ett utandningsprov och resultatet visas direkt i displayen och den högkvalitativa elektrokemiska

Dräger Alcotest 6820 levereras med 3 munstycken, batterier, handledsrem i plastväska.